Onderwijs

Geef je zelfvertrouwen een boost bij Selfdefence4all!

Onderwijs

Onderwijs bij Selfdefence4all

Geef het zelfvertrouwen een boost en maak kennis met verschillende sporten bij Selfdefence4all. We bieden cursussen en workshops aan leerlingen van basisscholen, het voortgezet onderwijs en de naschoolse opvang (BSO). We komen ook langs op school om nieuwe lessen te verzorgen, leuk en afwisselend voor de leerlingen. Daarbij werken we regelmatig samen met stichtingen op het gebied van sport en educatie.

Een goede basis begint op de basisschool!

Een veelbesproken onderwerp op basisscholen: plagen en pesten. Bij Selfdefence4all geloven we in de kracht van weerbaarheid en zelfverdediging. Daarom bieden wij een leerzame cursus, vooral voor de kwetsbare groep leerlingen binnen de basisschool. Signalen van pestgedrag kunnen in een vroeg stadium herkend worden en leerlingen leren zichzelf te verdedigen in een verschillende situaties.

Sta sterk in je schoenen!
In onze cursussen komen aspecten zoals fysieke en mentale weerbaarheid, zelfvertrouwen, zelfbeheersing en algemene fitheid aan bod. Praktische en eenvoudige fysieke oefeningen zorgen ervoor dat het zelfvertrouwen van leerlingen zal toenemen. Na acht leerzame lessen wordt de cursus afgesloten met een informeel ‘examen’, waarbij ieder kind een certificaat krijgt uitgereikt.

Professionele begeleiding

Het is belangrijk dat leerlingen goed worden begeleid in deze cursus. Onze instructeurs zijn professioneel geschoold en bevoegd om deze cursussen te geven. Wij hebben ruime ervaring in het lesgeven.

Voortgezet onderwijs

Agressie en geweld komen veel voor binnen het voortgezet onderwijs. Daarnaast hebben leerlingen in de puberteit vaak te kampen met onzekerheden en een negatief zelfbeeld en leerlingen kunnen vaak een steun in de rug gebruiken tijdens de zoektocht naar een eigen identiteit. Tijdens de cursus weerbaarheid en zelfverdediging richten we ons op situaties in de levensfase van leerlingen binnen het voortgezet onderwijs.

Werken aan jezelf!
In de acht trainingen van deze cursus richten we ons op aspecten zoals fysieke en mentale weerbaarheid, zelfvertrouwen, zelfbeheersing en algemene fitheid. We bootsen situaties na uit het alledaagse leven en trainen fysieke vaardigheden. Leerlingen leren zichzelf te bevrijden uit de meest voorkomende aanvallen met stoot- en traptechnieken. Na deelname aan de cursus ontvangt iedere leerling een certificaat.

Professionele begeleiding
Het is belangrijk dat leerlingen goed worden begeleid in deze cursus. Onze instructeurs zijn professioneel geschoold en bevoegd om deze cursussen te geven. Wij hebben ruime ervaring in lesgeven.

Wij komen graag naar school!

Een workshop op school? Ook dat behoort tot de mogelijkheden bij Selfdefence4all. We organiseren bijvoorbeeld workshops tijdens de gebruikelijke gym- en sportlessen van de groepen. Voor het beste resultaat is het belangrijk dat de sportdocent/leerkracht ook aanwezig is tijdens de lessen.

Wil je graag meer informatie over onze cursussen en workshops op het gebied van weerbaarheid en zelfverdediging in het onderwijs? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan!

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.