Weerbaarheid & zelfverdediging

Sta sterk in je schoenen en boost je zelfvertrouwen met onze cursussen en workshops.

Weerbaarheid & zelfverdediging

Weerbaarheid en zelfverdediging bij Selfdefence4all

Lekker in je vel met een gezonde dosis zelfvertrouwen? Wij hebben een programma opgezet voor jong en oud op het gebied van weerbaarheid en zelfverdediging. Samen werken we aan het zelfvertrouwen, die dan ook aanzienlijk zal stijgen. Ook voor zelfverdedigingscursussen voor vrouwen kun je bij ons terecht!

Fysieke & mentale weerbaarheid

In onze cursussen werken we met het principe fysieke en mentale weerbaarheid. Aan de hand van verschillende verdedigingssystemen zorgen we voor een juiste balans in het aanleren van vaardigheden en de algemene fitheid. We bootsen verschillende situaties uit het alledaagse leven na en proberen zo de juiste mindset te ontwikkelen.

Onze weerbaarheids- en zelfverdedigingscursussen

Cursus 1
De cursus bestaat uit zes lessen, waarbij de basis wordt gelegd voor weerbaarheid en zelfverdediging. We werken aan een aantal eenvoudige vaardigheden zodat je je na deze cursus redelijk weet te redden.

Cursus 2
De cursus bestaat uit tien lessen. We richten ons op het fysieke en mentale vlak en bootsen een aantal situaties na uit het dagelijkse leven. Als je hebt deelgenomen aan deze cursus dan weet je je in de meest voorkomende dreigende situaties te redden.

Cursus 3
In zestien lessen werken we aan jouw fysieke en mentale weerbaarheid. Ook spelen we in op jouw persoonlijke situatie. We maken daarbij onderscheid tussen drie verschillende persoonlijkheden:

  1. Het flight-principe: je hebt last van faalangst en trekt je vaak terug.
  2. Het fright-principe: je hebt een verhoogde stressfactor, waardoor je verstijft en een black-out ervaart.
  3. Het fight-principe: je reageert erg impulsief en hebt dit niet altijd in de hand in een dreigende situatie. Door een tunnelvisie kun je soms ‘blind’ een situatie ingaan.

In onze weerbaarheids- en zelfverdedigingscursus wordt je getraind om escalerende situaties te stoppen en dreigende signalen te (h)erkennen. We werken met trainingsfaciliteiten die passen bij jouw wensen of de wensen van de groep. Onze cursussen zijn ook geschikt om met bijvoorbeeld familie, vrienden, vriendinnen of collega’s te volgen.

Sta sterk in je schoenen en boost je zelfvertrouwen bij Selfdefence4all!

Neem contact op voor meer informatie
Interesse? Train een keer mee!

Laat je overtuigen tijdens een proefles. Geheel gratis.

Meer groepslessen & cursussen

Selfdefence4all heeft vele groepslessen en cursussen. Een greep uit ons aanbod: